Om spelet

Vad är egentligen Escape Room?

Escape Room finns nu äntligen i Uppsala!

Escape Room kallas ibland även på svenska för rymningsspel och har många olika termer på engelska som t.ex: Room Escape, Escape the Room, Mystery Rooms, Escape Games, Exit Rooms, Live Escape Room m.m.

Själva begreppet escape room kommer ursprungligen från Japan där de första rummen uppfanns och byggdes. Sedan dess har escape rooms blivit ett fenomen runt om i hela världen, och finns nu i alla större städer på jorden.  I Europa är Budapest känd för sina många escape rooms, där det idag finns över 300 rum att spela.

Escape Room är ett fysiskt äventyr där du och din grupp blir satta i ett rum och ska försöka ta er ut genom att hitta ledtrådar och lösa olika pussel, gåtor och klurigheter. Ni är endast tillåtna att använda det som redan finns i rummet och har 60 minuter på er att ta er ut.

Vi har 9st Escape Rooms i Uppsala och är av hög kvalitet i jämförelse med många av våra branschkollegor. Vi har satsat mycket på att deltagarna ska få en komplett helhetsupplevelse, allt från interiör och smarta pussel till bakgrundsmusik.

Vem kan spela escape room?

De flesta besökarna består utav kompisgrupper, men även företagsevent, förfester, svensexor och möhippor. Escape rooms, eller rymningsspel, passar alla typer av människor som vill prova nånting nytt och annorlunda, och som gillar problemlösning, men i mer fysisk form! Eftersom det inte krävs några förberedelser är det väldigt enkelt att boka en ledig tid och bara dyka upp ca 10 minuter innan!

Är ni ute efter en unik upplevelse i Uppsala? Vill Ni spela påkostade och nya Escape Rooms? Kom och besök oss i en av våra två lokaler i Uppsala. Ni kommer inte att ångra er!

Boka rum och se lediga tider

Boka ert äventyr redan idag - Betalning sker på plats efter ert spel

KONTAKTA OSS

För brådskande ärenden rekommenderar vi att ni slår oss en signal

Österängsgatan 6A
(Pirates, Saw & The Great Mind)

Klostergatan 4
(Belly of the Beast, Alice in Wonderland, Robbery, The Holy Grail, Wild West & Kingdom of Ice)

(+46) 018 140707

info@uniquest.se

    Namn*

    E-post*

    Telefonnummer