Vad är egentligen Escape Room?

Escape Room är ett fysiskt äventyr där du och din grupp blir satta i ett rum och ska försöka ta er ut genom att hitta ledtrådar och lösa olika pussel, gåtor och klurigheter. Ni är endast tillåtna att använda det som redan finns i rummet och har 60 minuter på er att ta er ut.

Escape Room kallas ibland även på svenska för rymningsspel och har många olika termer på engelska som t.ex: Room Escape, Escape the Room, Mystery Rooms, Escape Games, Exit Rooms, Live Escape Room m.m. Själva begreppet escape room kommer ursprungligen från Japan där de första rummen uppfanns och byggdes. Sedan dess har escape rooms blivit ett fenomen runt om i hela världen, och finns nu i alla större städer på jorden. I Europa är Budapest känd för sina många escape rooms, där det idag finns över 300 rum att spela.

Vi har 9st Escape Rooms i Uppsala och är av hög kvalitet i jämförelse med många av våra branschkollegor. Vi har satsat mycket på att deltagarna ska få en komplett helhetsupplevelse, allt från interiör och smarta pussel till bakgrundsmusik.

Vilka kan spela Escape Room?

Familj & vänner

Escape Room passar såväl familjer som kompisgäng

Tävlingsinriktade

Escape Room passar perfekt för tävlingsinriktade människor

Företag

Få kollegorna att samarbeta 
och lösa problem

Turister

Passa på att utforska våra Escape Room när ni är på besök i Uppsala

En unik upplevelse

De flesta besökarna består utav kompisgrupper, men även företagsevent, förfester, svensexor och möhippor. Escape rooms, eller rymningsspel, passar alla typer av människor som vill prova nånting nytt och annorlunda, och som gillar problemlösning, men i mer fysisk form! Eftersom det inte krävs några förberedelser är det väldigt enkelt att boka en ledig tid och bara dyka upp ca 10 minuter innan!

Är ni ute efter en unik upplevelse i Uppsala? Vill Ni spela påkostade och nya Escape Rooms? Kom och besök oss i en av våra två lokaler i Uppsala. Ni kommer inte att ångra er!

Vanliga frågor

Escape Room är en ny typ av spel där människor blir inlåsta i ett rum med andra deltagare och måste använda delar av rummet för att lösa en rad pussel, hitta ledtrådar och fly från rummet inom 60 minuter.

Själva spelet tar 60 minuter, men vi behöver 10 minuter före varje spel för att gå igenom instruktioner. Vid sen ankomst kommer tid att dras från eran bokade timme för att efterföljande grupper inte ska påverkas.

Escape Room passar alla åldersgrupper, allt från teambuilding för företag till kompisgäng, par och familjer.

Man kan vara mellan 2-6 spelare, vi rekommenderar att ett lag är 3-4 personer för att få den bästa upplevelsen.

Maxgränsen 6 personer är satt av hänsyn till er. Fler än 6 personer i samma rum kommer ge er en sämre upplevelse, vi rekommenderar er hellre att dela upp er i flera rum. Är ni fler än 6 personer och delar upp er i flera rum får ni fortfarande det lägsta priset (350 kr per person). Ni får då en bättre upplevelse och kommer att bli mer nöjda än om ni spelar 7 personer. Vill ni trots detta vara 7 personer i ett rum så kommer vi inte säga nej, men vår rekommendation är att ni delar upp er. 

Betalning sker på plats vid ankomst. Accepterade sätt att betala är: kreditkort, swish eller med presentkort. Vi tar inte kontanter.

När ni bokar så följer en avbokningslänk med i bekräftelsen. Länken kan användas fram till 6 timmar innan er bokade tid och en avbokning är kostnadsfri. Vet ni med er tidigare att ni inte kommer dyka upp så använd gärna länken för avbokning direkt ni vet detta.

Om ni inte avbokar utan bara inte dyker upp kommer fakturering att ske.

Oavsett om du har ett presentkort eller vill betala på plats så bokar ni direkt via hemsidan, telefon eller mail.
Visa upp presentkortet vid betalning på plats efter ert spel

Vi säljer läsk och andra lättare tilltugg

Nej, se gärna denna upplevelse som en eventuell förfest men kom inte till oss berusade. Vi har rätt att neka spel om ni är berusade

Escaperoom passar alla åldrar men lämpar sig bäst för vuxna.

Vi tillåter att ni är under 15 år i målsmans sällskap förutom SAW där lägsta tillåtna ålder är 15 år.

I alla våra rum är det möjligt att gå ut ur rummen när som helst genom att bara öppna dörren. Samtliga rum är antingen olåsta eller försedda med en knapp för att öppna dörren.

Alla våra rum finns på både svenska och engelska

Vi har två lokaler i Uppsala.

På Österängsgatan 6A i Fålhagen, cirka 800m från centralstationen finns: Pirates, SAW & The Great Mind

På Klostergatan 4, längs gågatan i stan finns:
Alice in Wonderland, Belly of the Beast, Robbery, The Holy Grail, Wild West & Kingdom of Ice